duminică, 13 mai 2012

Tip: despre plaja si proctie solara...

Hello ma' girls!

    Stiu ca in ultimul timp postez foarte haotic dar a venit caldura si nu am rabdare sa stau in casa + ca au inceput tezele si se presupune ca trebuie sa invat... in orice caz, astazi fiind foarte cald, am stat putin la soare chiar daca nu se vede prea tare, incep usor sa ma bronzez si cred ca ar trebui sa va posvestesc si voua despre protectia solara care este foarte foarte importanta... asa ca uite sfaturile mele:

  1. NU stati la soare la orele pranzului! Orele indicate pentru expunere sunt 8-12 si 16-18
  2. NU uita de crema de soare! Cele mai eficiente creme sunt acelea care mentioneaza pe eticheta faptul ca actioneaza atat impotriva UVA si UVB.
  3. Factorul de protectie foarte important! O crema cu factor 15 blocheaza aproximativ 93% din razele ultraviolete, ceea ce inseamna suficienta protectie pentru majoritatea oamenilor. O persoana blonda, cu pielea deschisa la culoare, ar trebui sa foloseasca o crema cu factor de protectie mai mare, spre exemplu 30, care blocheaza 97% din razele ultraviolete, iar o persoana cu pielea mai inchisa poate folosi crema cu factor de protectie mai redus, chiar sub 15.
  4. Aplicarea cremei solare cu cel putin 30 de minute inainte de expunerea la soare!
  5. Reaplica crema la fiecare 2 ore.
  6. Expunerea la soare  trebuie sa fie treptata.
Acestea sunt, din punctul meu de vedere, cele mai importante 6 reguli pentru expunerea la soare! Dar , nu uitati nici de protectia ochilor sau de o palarie de soare care sa va fereasca de insolatie. In zilele caniculare aveti mereu o sticla cu apa la voi si hidratati-va cat mai mult!


 Enjoy the summer & the sunshine!
Astept pareriile & sugestiile voastre in comentari!
Kisses:*


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu